У Шпанији у јулу рекордних 8,3 милиона туриста

Број страних туриста у Шпанији порастао је у јулу на годишњем нивоу за 5,9 одсто, на невјероватних 8,3 милиона посјетилаца, саопштило је јуче шпанско Министарство за туризам. „Уколико се овакав тренд настави, вјерујем да ћемо и у августу регистровати добре резултате“, изјавио је шпански министар за индустрију, Хосе Мануел Сорија, за шпански радио „Копе“, преноси […]

субота, август 23, 2014 / 09:16

Број страних туриста у Шпанији порастао је у јулу на годишњем нивоу за 5,9 одсто, на невјероватних 8,3 милиона посјетилаца, саопштило је јуче шпанско Министарство за туризам.

„Уколико се овакав тренд настави, вјерујем да ћемо и у августу регистровати добре резултате“, изјавио је шпански министар за индустрију, Хосе Мануел Сорија, за шпански радио „Копе“, преноси агенција Франс прес.

Сектор туризма је од кључног значаја за ослабљену привреду Шпаније, уз учешће од око 11 одсто у цјелокупној привредној активности те земље.

Шпанија, као трећа најпопуларнија туристичка дестинација на свијету иза САД и Француске, регистровала је постепени економски опоравак откако је средином прошле године изашла из рецесије, али је и даље суочена са високом стопом незапослености од 24 одсто.

Према подацима шпанске владе, највећи број туриста у јулу био је из Британије, а за њом слиједе туристи из Француске и Њемачке. Посјетиоци су, такође, почели више да троше, па су тако у првој половини године, страни туристи у Шпанији потрошили 26,35 милијарди евра, за 7,8 одсто више у односу на исти период прошле године.



Оставите одговор