Шеф Формуле 1 се нагодио са судом

Њемачко тужилаштво саопштило је да ће прихватити понуду од 100 милиона долара од шефа "формуле 1" Бернија Еклстона за окончање процеса који се против њега води по оптужби за подмићивање. Очекује се да ће државни суд у Минхену током дана потврдити овај договор. Суђење против 83-годишњег милијардера почело је у априлу по оптужници за давање […]

уторак, август 5, 2014 / 11:42

Њемачко тужилаштво саопштило је да ће прихватити понуду од 100 милиона долара од шефа "формуле 1" Бернија Еклстона за окончање процеса који се против њега води по оптужби за подмићивање.

Очекује се да ће државни суд у Минхену током дана потврдити овај договор.

Суђење против 83-годишњег милијардера почело је у априлу по оптужници за давање мита и подстицање на нарушавање повјерења, пренио је Би-Би-Си.

Он је оптужен да је платио једном њемачком банкару 33 милиона евра да осигура да компанија коју је он одабрао добије могућност да купи удио у "формули 1". Еклстон је одбацио све оптужбе.

У случају да буде проглашен кривим, могао би бити кажњен са десет година затвора, што би окончало његову вишедеценијску доминантну позицију у елитном аутомобилском спорту.

Банкар Герхард Грибовски, који је, наводно, примио новац од Еклстона, осуђен је на осам и по година затвора 2012. године због узимања мита.

Еклстон тврди да је ислата обављена након што је Грибовски запријетио да ће дати лажан исказ о пореском статусу шефа "формуле 1".



Оставите одговор