Салиховић поводом суђења Кељмендију: Не води се истрага против Радончића

Главни тужилац БиХ Горан Салиховић рекао је да се у Тужилаштву БиХ не води истрага против предсједника Савеза за бољу будућност Фахрудина Радончића у случају везаном за Насера Кељмендија, којем се суди на Космету, нити у неком другом случају. Радончић је изјашњење Тужилаштва БиХ затражио након што је тужилац Специјалног тужилаштва у Приштини у процесу […]

среда, јул 16, 2014 / 22:42

Главни тужилац БиХ Горан Салиховић рекао је да се у Тужилаштву БиХ не води истрага против предсједника Савеза за бољу будућност Фахрудина Радончића у случају везаном за Насера Кељмендија, којем се суди на Космету, нити у неком другом случају.

Радончић је изјашњење Тужилаштва БиХ затражио након што је тужилац Специјалног тужилаштва у Приштини у процесу против Кељмендија, који се води на Косову, поменуо да је лидер СББ-а дио организоване криминалне групе.

„Сходно Вашем упиту од 15. јула о правном статусу Фахрудина Радончића у случају ‘Кељменди’, обавјештавамо Вас да Тужилаштво БиХ против Радончића не води истрагу, нити се он у овом предмету појављује у било каквом правном статусу. Такође Вас обавјештавамо да смо, након извршених провјера кроз уписнике Тужилаштва БиХ, утврдили да се Радончић не појављује у било ком предмету истраге Тужилаштва БиХ“, наводи се у Салиховићевом одговору Радончићу.

Тужилац Ендрју Хејгс је, како су медији у региону јуче пренијели, на почетку суђења у случају „Кељменди“ прочитао оптужницу која се састоји од девет тачака. Тужилаштво терети Кељмендија да је руководио великом криминалном групом чији је члан, како су том приликом пренијели медији, наводно био и Радончић.



Оставите одговор