Мали акционари у борби за Боску

Мали акционари бањалучке робне куће "Боска" именовали су јуче на ванредној сједници Скупштине акционара свој Управни одбор и најавили да ће именовати и свог директора и од суда затражити промјену лица овлашћеног за заступање, односно преузети управљање "Боском". С друге стране актуелно руководство „Боске“ је саопштило да су нетачни наводи предсједника Комисије за гласање који […]

уторак, фебруар 4, 2014 / 14:11

Мали акционари бањалучке робне куће "Боска" именовали су јуче на ванредној сједници Скупштине акционара свој Управни одбор и најавили да ће именовати и свог директора и од суда затражити промјену лица овлашћеног за заступање, односно преузети управљање "Боском".

С друге стране актуелно руководство „Боске“ је саопштило да су нетачни наводи предсједника Комисије за гласање који је утврдио да мали акционари имају 51,88 одсто акција на основу чега су и донесене поменуте одлуке.

Предсједник Савеза удружења малих акционара Небојша Југовић рекао је да је Управни одбор, који је именовала „Зекстра“ као власник „Боске“, поднио оставку, те да је на основу захтјева „Зекстре“ суд заказао ванредну сједницу Скупштине.

– Комисија за бројање гласова је по рјешењу суда из 1996. године установила да је у власништву малих акционара 51,88 одсто акција овог предузећа, а с обзиром на то да је предсједавајући Скупштине оспоравао извјештај Комисије ми смо напустили сједницу – рекао је Југовић.

Из „Боске“ је саопштено да су мали акционари од почетка ометали рад Скупштине, а да су опструкције кулминирале када је предсједавајући Комисије саопштио да мали акционари имају 51,88 одсто акција, што не одговара стварном стању.

– Знајући да су на сједници Скупштине присутни и већински акционари, предсједавајући Скупштине је позвао предсједавајућег Комисије да наведе сваког акционара, након чега је он, заједно са малим акционарима напустио сједницу – наводе у „Боски“.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор