Ивановићева изгубила од Бушар

После сензације, велико разочарање – Ана Ивановић изгубила је у четвртфиналу Аустралијан опена од 19-годишње Канађанке Ежени Бушар са 5:7, 7:5, 6:2. Ана је била много нервознија него у мечу са Сереном Вилијамс, а Бушар је одабрала праву тактику – форсирала је бекхенд Ивановићеве, који није баш добро функционисао, и тако је спријечила Ану да […]

уторак, јануар 21, 2014 / 08:15

После сензације, велико разочарање – Ана Ивановић изгубила је у четвртфиналу Аустралијан опена од 19-годишње Канађанке Ежени Бушар са 5:7, 7:5, 6:2.

Ана је била много нервознија него у мечу са Сереном Вилијамс, а Бушар је одабрала праву тактику – форсирала је бекхенд Ивановићеве, који није баш добро функционисао, и тако је спријечила Ану да диктира ритам у поенима.

Уз то, Канађанка је била смирена када је било потребно и није уопште била ометена чињеницом да први пут игра у Грен слем четвртфиналу.

За разлику од ње, Ивановићева је била нервозна, поготово у трећем сету, а нису помогли ни проблеми са бутним мишићем, због којих је Ана тражила љекарски тајм аут средином другог сета.

Ана је освојила само 56% поена на свој први сервис, забиљежила је 34 винера и 35 неизнуђених грешака, док је Бушар бриљирала са 47 директних поена и 37 грешака. Укупно, Канађанка је освојила девет поена више (113:104) и заслужено је дошла до тријумфа.



Оставите одговор