И други брат у проблему: Кличко суочен са могућом забраном за изборну трку

Боксерски шампион Виталиј Кличко, политички противник украјинском предсједнику Виктору Јануковичу на изборима за предсједника 2015. године, суочен је са могућом забраном да учествује у изборној трци. Јанукович је данас потписао закон који је парламент усвојио прошлог мјесеца и којим је забрањено свакоме ко плаћа порез у иностранству да има боравак у Украјини у исто вријеме, […]

петак, новембар 8, 2013 / 20:17

Боксерски шампион Виталиј Кличко, политички противник украјинском предсједнику Виктору Јануковичу на изборима за предсједника 2015. године, суочен је са могућом забраном да учествује у изборној трци.

Јанукович је данас потписао закон који је парламент усвојио прошлог мјесеца и којим је забрањено свакоме ко плаћа порез у иностранству да има боравак у Украјини у исто вријеме, пренијела је агенција Ројтерс.

Кандидат за предсједника мора, према том закону, да има боравак у Украјини 10 година прије избора, а многи сматрају да је циљ закона да се из трке искључи Кличко који веома често тренира и бори се у Њемачкој.

Кличкова партија УДАР саопштила је да закон не може да спријечи Кличка да учествује на изборима као предсједнички кандидат.

Јануковичев ранији највећи противник, бивша премијерка Јулија Тимошенко, служи седмогодишњу затворску казну због злоупотребе службеног положаја.

Западне земље траже њено ослобађање, јер сматрају да је суђење било политички мотивисано.

Кличко мора одлучити: Или наставак каријере, или остаје без појаса



Оставите одговор