Рохани: Иран и Сирија пријатељи и браћа

Нови ирански предсједник Хасан Рохани изјавио је у Техерану да Сирију сматра пријатељем и братом Ирана, јавила је агенција Фарс. Он је то рекао током састанка са премијером Сирије Ваел ал-Халкијем, који је у Техеран дошао како би присуствовао полагању заклетве Хасана Роханија, пошто је он јуче званично преузео функцију председника Ирана. У извјештају агенције […]

недеља, август 4, 2013 / 15:58

Нови ирански предсједник Хасан Рохани изјавио је у Техерану да Сирију сматра пријатељем и братом Ирана, јавила је агенција Фарс.

Он је то рекао током састанка са премијером Сирије Ваел ал-Халкијем, који је у Техеран дошао како би присуствовао полагању заклетве Хасана Роханија, пошто је он јуче званично преузео функцију председника Ирана.

У извјештају агенције Фарс се наводи да Иран осуђује међународне интервенције и мијешање „терориста” у конфликт у Сирији.

Ал-Халки је честитао Роханију на побједи на предсједничким изборима и предао му писану поруку сиријског предсједника Башара Ел Асада.

Рохани ће данас пред парламентом положити заклетву и очекује се да ће представити чланове нове владе.

Хасан Рохани, који се сматра умјереним политичарем, побиједио је на председничким изборима 14. јуна. На тој функцији замијениће Махмуда Ахмадинеџада.



Оставите одговор