Мађарска првак свијета, потопљени монтенегрини

Ватерполисти Мађарске прваци су свијета у ватерполу, пошто су у финалу савладали репрезентацију Црне Горе 8:7. Репрезентацији Мађарске то је треће свјетска круна у историји, док је Црна Гора први пут играла финале СП. Мађари су одлично отворили меч и водили после четвртине и по са 3:0, али су се Црногорци вратили до полувремена са […]

недеља, август 4, 2013 / 14:22

Ватерполисти Мађарске прваци су свијета у ватерполу, пошто су у финалу савладали репрезентацију Црне Горе 8:7. Репрезентацији Мађарске то је треће свјетска круна у историји, док је Црна Гора први пут играла финале СП.

Мађари су одлично отворили меч и водили после четвртине и по са 3:0, али су се Црногорци вратили до полувремена са два гола.

У трећем периоду резултат је био 3:3, у четвртом 2:2, да би Мађари су највише захваљујући смиреној игри у завршници и добром коришћењу ситуација са играчем више стигли до злата. Црна Гора имала је шансу за продужетак, али је Виктор Нађ одбранио шут Драшку Бргуљану у последњој секунди. Претходно, побједоносни гол за Мађаре постигао је Мартон Сивош.

Репрезентацији Мађарске то је треће свјетска круна у историји, док је Црна Гора први пут играла финале СП. Двоструки стријелац у редовима новог свјетског шампиона био је Денеш Варга. Убједљиво најбољи у тиму Црне Горе био је Александар Ивовић са три поготка.

Раније данас у мечу за треће мјесто и бронзу, селекција Хрватске савладала је Италију са 10:8.



Оставите одговор