Цвијановићева: Владин механизам ће ријешити неочекивано тешко стање у Бирчу

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Зворнику да Влада има механизме да ријеши стање у Фабрици глинице "Бирач", које је лошије него што се сматрало. Она је истакла да Влада Срске одлучно стоји на позицији са које је кренула акција рјешавања стања у фабрици, а то је да треба уклонити све неправилности, […]

четвртак, април 11, 2013 / 15:32

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Зворнику да Влада има механизме да ријеши стање у Фабрици глинице "Бирач", које је лошије него што се сматрало.

Она је истакла да Влада Срске одлучно стоји на позицији са које је кренула акција рјешавања стања у фабрици, а то је да треба уклонити све неправилности, да свако ко је крив буде санкционисан, радници уживају права, јер је ријеч о гиганту који треба да ради.

"Заједно ћемо радити и пружити подршку стечајном управнику, с циљем очувања радних мјеста, производње и санкционисања криваца", рекла је Цвијановићева.

Она је навела да је на данашњем састанку чланова Координационог тима за наставак пословања Фабрике глинице "Бирач" са стечајним управником Лазом Ђурђевићем разговарано о томе како тече стечајни процес, како обезбјеђивати сировину, везе са купцима, задржати функционисање Фабрике



Оставите одговор