Хладно пиво – Кастел већ као домаћи терен

Тренутно једна од најпопуларнијих хрватских рокенрол, а бивших панк, група "Хладно пиво” одржала је у суботу навече спектакуларан концерт на препуној тврђави Кастел у Бањалуци. Упркос цијени улазнице од 15 КМ, много људи свих генерација, чак и родитељи са дјецом, дошло је да послуша највеће хитове које је написао пјевач групе Миле Кекин. Много фанова […]

недеља, јун 3, 2012 / 20:41

Тренутно једна од најпопуларнијих хрватских рокенрол, а бивших панк, група "Хладно пиво” одржала је у суботу навече спектакуларан концерт на препуној тврђави Кастел у Бањалуци.

Упркос цијени улазнице од 15 КМ, много људи свих генерација, чак и родитељи са дјецом, дошло је да послуша највеће хитове које је написао пјевач групе Миле Кекин.

Много фанова је остало и испред зидина, а сви они заједно су могли да уживају у нешто више од два сата добре свирке. На сву срећу, киша, која је немилице пада данима раније, ни у једном тренутку није покварила угођај.

Концерт је отворен пјесмама “Биолошки сат”, “Свијет гламура” и “Тешко је фул бити кул”. За разлику од претходних концерата, у неким тренуцима је било осам музичара на бини, јер су заједно са бендом наступили и виолончелист Станко Ковачић, те појачана секција са још једним саксофонистом и клавијатуристом.

“То је био мало другачији концерт у којем су људи уживали, а са друге стране, чули су неке пјесме које никада нисмо свирали у Бањалуци”, рекао је Зоран Субошић Зоки, гитариста бенда.

Своје старе фанове су обрадовали старијим пјесмама које нису дуго изводили, а једна од њих је била и “Fur immer punk”, обрада “Форевер пaнк”, на њемачком језику од “Рејмонса”. Ту су још биле и “Принцеза” са првог албума, “Шанк” са другог и други велики хитове из њихове ране фазе.

“Сљедеће године, за 20 година од првог албума, имамо у плану да свирамо цијели први албум плус неке друге старије пјесме и то ћемо чинити у мањим клубовима, а не у великим просторима”, додао је Субошић.

Након три биса, пјесмом “Езотерија”, упркос жељама публике да наставе са свирком, концерт је завршен.

Половином шестог мјесеца креће турнеја бенда, када ће обићи Словенију, Хрватску, БиХ и Македонију.

Организатор концерта у Бањалуци је била бањалучка агенција “Фронт стејџ”.



Оставите одговор