Aмерички командоси били у Сјеверној Кореји?

Тимови командоса САД и Јужне Кореје убацивали се у Сјеверну Кореју и скупљали информације о нуклеарном програму. Амерички генерал објавио да Сјеверна Кореја има километре подземних тунела за тајне активности. Припадници специјалних одреда САД и Јужне Кореје падобранима су се спуштали на територију Сјеверне Кореје и прикупљали информације о подземним војним инсталацијама у тој земљи, […]

среда, мај 30, 2012 / 14:41

Тимови командоса САД и Јужне Кореје убацивали се у Сјеверну Кореју и скупљали информације о нуклеарном програму. Амерички генерал објавио да Сјеверна Кореја има километре подземних тунела за тајне активности.

Припадници специјалних одреда САД и Јужне Кореје падобранима су се спуштали на територију Сјеверне Кореје и прикупљали информације о подземним војним инсталацијама у тој земљи, пише британски Дејли телеграф, позивајући се на изјаву високог официра војске САД.

Лист пише да је бригадни генерал Нил Толи, заповједник америчких специјалних операција на Корејском полуострву, рекао да је Пјонгјанг од Корејског рата изградио на хиљаде тунела сакривених од сателита и да су у посебно извиђање у Сјеверну Кореју послати јужнокорејски и амерички војници.

Толи је истакао да се о тим структурама још увијек не зна много, а да су припадници специјалних одреда послати с минималном количином опреме да би се лакше кретали и да би опасност да буду уочени била сведена на минимум.

Амерички официр рекао је да се испод демилитаризоване зоне, која дијели Јужну од Сјеверне Кореје, налазе најмање четири тунела, а да се међу уоченим постројењима, између осталог, налази 20 узлетно-слетних стаза које су дјелимично под земљом, преноси Хина.

Јужнокорејска новинска агенција Јонхап извијестила је у фебруару да је Сјеверна Кореја изградила најмање два нова тунела на локацији за нуклеарне тестове.



Оставите одговор