Српски "Бијели орлови" од следеће сезоне у првој лиги Шведске

Кошаркашки клуб "Бијели орлови" из Стокхолма, чији су играчи углавном српског поријекла, прихваћен је у најелитнијој шведској кошаркашкој лиги – "Баскетлиган", саопштено је из овог клуба. Шведска највиша лига је затворена и да би играли у њој клубови морају да испуне више критеријума – обрт од 450.000 евра, омладинске секције, много навијача, добру организацију и […]

уторак, мај 22, 2012 / 16:01

Кошаркашки клуб "Бијели орлови" из Стокхолма, чији су играчи углавном српског поријекла, прихваћен је у најелитнијој шведској кошаркашкој лиги – "Баскетлиган", саопштено је из овог клуба.

Шведска највиша лига је затворена и да би играли у њој клубови морају да испуне више критеријума – обрт од 450.000 евра, омладинске секције, много навијача, добру организацију и још много тога.

"Орлови" већ четири године доминирају у шведским лигама и ове сезоне су направили рекорд од 32 узастопне побједе, а својим успјесима су позитивно утицали на шведску јавност и медије и ширили позитивну енергију међу шведским Србима.

"Доказали смо цијелој дијаспори да нема препреке преко које ми Срби не можемо прећи. Важно је само да смо сложни", рекао је први човјек "Орлова" Горан Попов.

Он је истакао да је ово највећи спортски успјех српске дијаспоре и да су очекивања огромна.

"Верујем да ће ‘Орлови’ бити доминантни и у највишем рангу такмичења и оправдати сва очекивања. Овим путем желим да пружим шансу играчима из наше земље да играју у нашем тиму. Нека се само јаве клубу и дођу на пробу. Идемо заједно до победе – да се зна ко је ко", истакао је Попов.



Оставите одговор