Влада повукла Приједлог политике задуживања због збуњујуће табеле?

У наставку сједнице Народне скупштине Републике Српске неће бити разматран Приједлог политике задуживања, јер је из процедуре тај документ повукла Влада Српске. Приједлог политике задуживања повучен је са дневног реда на захтјев Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске. Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је повлачење Приједлога […]

уторак, мај 22, 2012 / 11:47

У наставку сједнице Народне скупштине Републике Српске неће бити разматран Приједлог политике задуживања, јер је из процедуре тај документ повукла Влада Српске.

Приједлог политике задуживања повучен је са дневног реда на захтјев Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је повлачење Приједлога политике задуживања затражено, јер је створена погрешна перцепција у јавности како Републику Српску у наредне двије године треба задужити за око четири милијарде КМ.

„У Приједлогу политике задуживања нашле су се ствари које су условно речено таксативе жеље одређених групација за задуживањем. Такав документ не можемо прихватити и сматрамо да мора бити дорађен и да приоритети морају бити другачије одређени“, рекао је новинарима Вишковић, прије наставка сједнице Народне скупштине Републике Српске.

Он је нагласио да приоритети у политици задуживања морају бити привреда, пољопривреда, енергетика и све оно што ће будућим генерацијама доносити нове вриједности.

“Политика задуживања ће бити дорађена и у том документу ће обим задужења бити другачије сложен”, додао је Вишковић.

Посланици ће разматрати Информацију о стању у обасти пензијског и инвлидског осигурања у Републици Српској и Информацију о реализацији Основа програма социјалног збрињавања радника за прошлу годину.

Биће разматрана и Информација о остваривању права на отпремнину по члану 152. Закона о раду за прошлу годину.

Џомбић: Приједлог повукли због табеле

Влада Републике Српске повукла је са скупштинске сједнице Приједлог политике задуживања Српске, јер је уз документ дошла и табела која није његов дио, изјавио је данас премијер Српске Александар Џомбић.

Џомбић каже да су приоритети јасно дефинисани у политици задуживања и да је дилеме народних посланика изазвала табела, која не представља приоритете.

"То је квалитетан документ који ће врло брзо бити враћен у скупштинску процедуру", рекао је Џомбић новинарима.

Он је појаснио да је табела направљена на основу захтјева локалних управа, као и буџетских корисника.

"Табела је само слика приоритета које су одредиле општине и одређени буџетски корисници“, рекоа је Џомбић.

Teгелтија: Дилеме

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је данас да у Приједлогу политике задуживања постоје одређене дилеме, које се односе на списак пројеката јавних предузећа, општина и министарстава.

"Одлучили смо да овај докумет повучемо и да све дилеме разјаснимо. У политици задуживања дали смо законски оквир и стање дуга Српске, дефинисали смо основне захтјеве буџетских корисника, локалних заједница и јавних предузећа", рекао је Тегелтија новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, дефинисане су и приоритетне области и смјернице за задуживања.

Тегелтија је навео да би се политика задуживања Републике Српске могла наћи у парламентарној процедури са приједлогом Закона о задуживању, дугу и гаранцијама.

Министар финансија Српске је подсјетио да је Влада Републике Српске Приједлог политике задуживања урадила на основу закључка Народне скупштине Српске.



0 КОМЕНТАРА

  1. Samo postena preraspodjela sredstava moze da nam pomogne. Ne da rezimska banda zivi kraljevski, a vecina zivotom najsiromasnijih Afrikanaca.
    I za ono sto nas je rezim zaduzio treba debelo da poloze racune i da idu na robiju. Tolike milijarde spiskati, toliko nas zaduziti, a sve uludo. Zapravo samo je banda izvrsila relokaciju sredstava iz budzeta u vlastite dzepove.

  2. NOIR, 22.05.2012. 14:12:10 [40585]

    „Веће су они п…. него што ми мислимо!“

    Јесу, ал’ само кад нас буде 50000 на улици, онда су пичићи знаш каки, овлаже на саму помисао да ће бити ЈЕ****…

    Све до тада НАРОД је фукса она распала, за гужења у свим позама, а кад заврше с њом и кад прогута сперму, још и уринирају по њој x-(

  3. Иначе, пратила сам данас сједницу и морам да осудим понашање г. Уроша Гостића и његових колега из странке који су вријеђали народног посланика Бореновића и обраћали му се на начин који не приличи понашању народних посланика чиме су понизили и НСРС.

  4. Шта, је ли то РТРС преносио заседање Народне скупштине? Ако јесте, требало је то огласити пошто сви ми који не гледамо ту ТВ нисмо то знали. Је ли то РТРС мења уређивачку политику. Нека објасни неко ко зна!

  5. jabuka, 22.05.2012. 15:20:44 [40595]

    Ништа ниси пропустила, иста прича, исти актери… Само ми се чини да су СНСД-ови посланици поприлично атерирали тј. остали без аргумената(омаловажавање и вријеђање дискутаната из опозиције), и једино што им је преостало јест френетично понављање једне реченице: пензије се исплаћују на вријеме.

  6. buddha

    Хвала на објашњењу!
    Баш су се „исказали“ ти СНСД-овци. Да се скрушено прикажу том „неуком пуку“, а у истом контексту су и „напори“ РТРС-а да се опепели пред истима, а пензионерима, кажеш, редовно исплаћују пензије – ето, вест дана и нико да се зацрвени.

    Долазе избори
    Хоће ли власт на годишњи?

Оставите одговор