Чађо у Андрићграду: Изненађен невиђеним темпом изградње

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо изјавио је након данашњег обиласка Андрићграда да је изненађен невиђеним темпом којим се изграђује овај град на ушћу Рзава у Дрину и пружио апсолутну подршку његовом творцу режисеру Емиру Кустурици. "Веома сам изненађен овим што је до сада урађено и што је посебно атипично за наше просторе, ради […]

петак, мај 18, 2012 / 12:42

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо изјавио је након данашњег обиласка Андрићграда да је изненађен невиђеним темпом којим се изграђује овај град на ушћу Рзава у Дрину и пружио апсолутну подршку његовом творцу режисеру Емиру Кустурици.

"Веома сам изненађен овим што је до сада урађено и што је посебно атипично за наше просторе, ради се потпуно невиђеним темпом, као кад Дрина надође и поплави", рекао је Чађо.

Он је додао да се радује тој непредвидивој брзини грађења и закључио да вишеградска ћуприја, поглед на Дрину и камен који се уграђује у Андрићград никога не остављају равнодушним.

Кустурица је након обиласка Андрићграда са министром Чађом рекао да је врло значајно да људи од ауторитета свраћају на ово градилиште јер се већ сада ствара мит о Андрићграду, а овај подухват је, према његовим ријечима, у фази у коме му митологија не фали.

"Сви пријатељи су добродошли који ће потпомоћи да се митолошки дио Андрићграда дигне у веће висине", поручио је славни српски режисер.

Кустурица је подсјетио на принцип који је важио у античкој Грчкој – сви су знали причу из драме, али су дошли да виде како то изгледа.

Министар Чађо наставио је посјету Вишеграду састанком са начелником општине Томиславом Поповићем. /



0 КОМЕНТАРА

  1. Brzina izvodjenja radova u Andricgradu je proporcionalna brzini dovodjenja naroda u bijedu i fazu njegovog bioloskog nestanka. Izvodjac i jednih, i drugih radova je fasisticki rezim u RS.
    Sta li bi veliki Andric rekao na ovakvo perfidno ubijanje srpskog naroda?
    Bukvalno otimaju svaki fening od naroda, zaduzuju mu buduca daleka pokolenja i prave nesto za sto ne znamo ni cije je , ni ko ce od toga imati koristi.
    Kada su prodali mtel i pravili zgradu vlade govorio sam da to nije mudro. I, nazalost, bio sam u pravu,. Pare nestadose, mtela nemamo, a zgrada vlade nije vlasnistvo RS.
    Bojim se da ce kada im ponestane para od kredita uzimati od svakoga nas po bubreg, po koji litar krvi, po oko, kostane srzi, koze…
    A, predsjednikpremijervrhovnibog ce osmisliti izgradnju novoga rada na marsu

Оставите одговор