Дарко Младић: Тужилаштво се јавно избламирало

"Тужилаштво Хашког трибунала се јавно избламирало. Коначно је јасно да времена није било довољно као што је то одбрана већ мјесецима тврдила. Признање тужилашта да 40 одсто материјала нису објавили, једном рјечју, је скандал", каже за АТВ Дарко Младић, син бившег команданта Војске Републике Српске Ратка Младића. А за породицу Младић скандал је и уводна […]

четвртак, мај 17, 2012 / 21:54

"Тужилаштво Хашког трибунала се јавно избламирало. Коначно је јасно да времена није било довољно као што је то одбрана већ мјесецима тврдила. Признање тужилашта да 40 одсто материјала нису објавили, једном рјечју, је скандал", каже за АТВ Дарко Младић, син бившег команданта Војске Републике Српске Ратка Младића.

А за породицу Младић скандал је и уводна ријеч тужилаштва. Очекивали су, каже, много мање ратне пропаганде.

„Када је у питању уводна ријеч очекивао сам много виши ниво и да се мало издигну изнад ратне пропаганде“, истиче Дарко Младић.

Он је нагласио да је то вјероватно дио њихове стратегије како би онемогућили ефиксну одбрану његовог оца, што говори да се не баве чињеницама него неким подметањима и ниским ударцима.

У Хашком суду данас је настављено изношење уводне ријечи тужилаштва на суђењу Ратку Младићу.

Тужилац Питер Меклоски истакао је да ће доказати одговорност ратног команданта Војске Републике Српске (РС) за Сребреницу. Најављено је извођење „многобројних свједока из редова Војске РС и МУП-а“.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор