Вишњић глуми Готовину и подржава га у Хагу

Познати хрватски глумац Горан Вишњић добио је улогу у новом филму Антуна Врдољака, о животној причи хрватског генерала Анте Готовине. Почетком недеље глумац Горан Вишњић био је у посјети Хагу, и пратио је расправу пред жалбеним Вијећем на рочишту у предмету Готовине и Маркача, како би се боље уживио у своју улогу, преноси хрватски "Јутањи […]

четвртак, мај 17, 2012 / 20:03

Познати хрватски глумац Горан Вишњић добио је улогу у новом филму Антуна Врдољака, о животној причи хрватског генерала Анте Готовине.

Почетком недеље глумац Горан Вишњић био је у посјети Хагу, и пратио је расправу пред жалбеним Вијећем на рочишту у предмету Готовине и Маркача, како би се боље уживио у своју улогу, преноси хрватски "Јутањи лист".

Филм је био заједничка идеја Врдољака и Вишњића, а његово снимање почиње на јесен. У паузи судске расправе, Горан се обратио медијима.

– У Хаг сам дошао како бих стао уз човјека, носиоца високих одличја, поштованог генерал-пуковника Хрватске војске, који је заповиједао у операцији Олуја. У тој акцији ослобођено је село мог деде и моје бабе, и ја сам на томе захвалан. Међу војницима Анте Готовина је био познат као вођа који је инсистирао на поштивању етичког војног кодекса. Нисам у Хаг стигао да бих држао говоре и проповиједао било коме. Знам за племените напоре Међународног суда правде у Хагу да покуша да донесе мир у регији. Дошао сам овде да љубазно замолим Суд да се не води политичким разлозима у разматрању ове жалбе, него чињеницама и правдом – рекао је Вишњић, а преноси "Јутарњи лист".



Оставите одговор