Дилема Тадић или Николић за 15 дана

Србија ће новог предсједника добити 20. маја, у другом кругу предсједничких избора, будући да у првом кругу ниједан кандидат није добио већину гласова бирача који су гласали. Гласање, према Закону о избору предсједника, мора бити поновљено у року од 15 дана од дана првог гласања. На поновљеном гласању учествују два кандидата која су добила највећи […]

понедељак, мај 7, 2012 / 15:00

Србија ће новог предсједника добити 20. маја, у другом кругу предсједничких избора, будући да у првом кругу ниједан кандидат није добио већину гласова бирача који су гласали.

Гласање, према Закону о избору предсједника, мора бити поновљено у року од 15 дана од дана првог гласања.

На поновљеном гласању учествују два кандидата која су добила највећи број гласова, а то су после јучерашњег првог круга, Борис Тадић и Томислав Николић.

На гласачком листићу на поновљеном гласању први по редослиједу је кандидат који је на првом гласању добио највише гласова.

На поновљеном гласању за предсједника Републике биће изабран кандидат који добије највећи број гласова, а ако освоје подједнак број гласова бирачи ће поново на биралишта да изађу у року од 15 дана.

Мандат будућем предсједнику почиње да тече од дана полагања заклетве пред Скупштином.

Републичка изборна комисија саопштила је синоћ да је, на основу обрађених 25, 98 одсто бирачких мјеста, кандидат Демократске странке Борис Тадић освојио 24, 81 одсто гласова на председничким изборима, а кандидат СНС Томислав Николић 24, 71 одсто гласова.



Оставите одговор