Федерација добила више од шест, од укупно седам милијарди КМ донација

Од седам милијарди марака донација за обнову, 6,3 милијарде је отишло у Федерацију БиХ. Међу донаторима ФБиХ истичу се земље попут Јапана, Египта, Катара , Брунеја, Саудијске Арабије, али и многе организације и појединци којима се не може ући у траг или се не може сазнати за шта су паре намијењене, пише „Еуроблиц“. Тако на […]

четвртак, мај 3, 2012 / 09:25

Од седам милијарди марака донација за обнову, 6,3 милијарде је отишло у Федерацију БиХ.

Међу донаторима ФБиХ истичу се земље попут Јапана, Египта, Катара , Брунеја, Саудијске Арабије, али и многе организације и појединци којима се не може ући у траг или се не може сазнати за шта су паре намијењене, пише „Еуроблиц“.

Тако на листи донација постоје милиони додијељени од физичких и правних лица, али без намјене, или, на примјер, донација Ријасету Исламске заједнице извјесног „господина Забаднија“ из Лондона око 700.000 марака за џамију у Грбавици или 608.000 КМ за џамију у Доњем Вакуфу.

Уједињени Арапски Емирати су донирали 15,3 милиона марака хуманитарним организацијама „за подршку пројектима“, али нема више детаља.

Од укупне суме донација у Републику Српску „отишло“ је 216,746 милиона КМ, Брчко дистрикт 3,35 милиона КМ, а институцијама БиХ 539,45 милиона КМ.



Оставите одговор