И у Либији пала влада

Либијски Национални прелазни савјет (НПС) распустио је владу, наводећи као разлог њену некомпетентност, саопштила су два висока либијска званичника. Званичник НПС Фати Баха изјавио је за АП да је 65 чланова тог тијела јуче изгласало неповјерење премијеру Абдурахиму ел Кеибу. Други званичник Муса ел Куни потврдио је да је било гласања, али да одлука није […]

петак, април 27, 2012 / 20:28

Либијски Национални прелазни савјет (НПС) распустио је владу, наводећи као разлог њену некомпетентност, саопштила су два висока либијска званичника.

Званичник НПС Фати Баха изјавио је за АП да је 65 чланова тог тијела јуче изгласало неповјерење премијеру Абдурахиму ел Кеибу.

Други званичник Муса ел Куни потврдио је да је било гласања, али да одлука није саопштена јавности, јер Савјет није успио да постигне договор око састава нове владе.

Ово је најновији ударац за Либију, која покушава да се политички реорганизује након свргавања режима Моамера ел Гадафија и доводи у питање способност те земље да организује прве опште изборе у јуну, навела је америчка агенција.

Ел Кеиб је дужност преузео у новембру, мјесец дана по окончању грађанског рата којим је свргнут Гадафијев режим.

Либијски премијер је оптужио НПС да кочи рад његове владе.



Оставите одговор