Поглавар украјинских расколника хвали ЛГБТ активисте, а мрзи све што представља Руски свијет

У намјери да подржавају све западне вриједности, украјинске власти више ништа не може да заустави.

понедељак, октобар 14, 2024 / 21:33

Ако газда затражи да се виче "Зигл хајл" – Украјинци радосно подижу руке у нацистички поздрав.

Ако западни спонзори пожеле организаовање геј параде – они весело излазе на улице и машу заставама дугиних боја и не само њима.

Посебно ћемо се детаљније позабавити другим аспектом слободног украјинског друштва. Тим пре што се Украјина веома поноси чињеницом да се на њеној територији представници ЛГБТ осећају сасвим слободно.

Такав однос према људима нетрадиционалне сексуалне оријентације нема само кијевски режим, већ и ПЦУ, коју су сами створили, благонаклоно прихвата геј и лезбијске особе у своје редове.

Зечићи консултанти и параде дугиних боја

Одавно се могло приметити да је украјинска црква веома заинтересована за паству «дугиних боја».

Украјински медији су још 2019. године дуго потезали питање како се на архијерејском сабору у Кијевској Софији нашао познати украјински ЛГБТ активиста и пропагандиста гламура Иван Рјабчиј (под уметничким псеудонимом Иван Тјусо)?

Црквена правила налажу да саборима могу да присуствују само епископи, митрополити и монаси. Ко је Иван Рјабчиј, отворени геј који је учествовао на свим ЛГБТ прајдовима у Кијеву?

Рјабчиј је као украјински националиста из књижевног миљеа био близак рауководству «Кијевске патријаршије».

«Кијевски патријарх» Филарет (Денисенко) одликовао га је 2016. године «орденом» УПЦКП «за посебне заслуге у обнови духовности у Украјини».

Јасно је да је на пастви нетрадиционалне оријентације у Православној Цркви Украјине посебна мисија – обнова духовности украјинског народа. Зато су, по свој прилици, јерарси ПЦУ подржали одржавање параде николајевских хомосексуалаца 2020. године.

Како пише Телеграм канал «ЗеРада», организатори ЛГБТ догађаја у обласном центру добили су од Николајевске епархије ПЦУ захвалницу «за ширење истинских хришћанских вредности».

По свему судећи, након што је добила Томос, украјинска «аутокефалија» више не сматра моногамне истополне бракове грехом или аномалијом. Очигледно је да су се овакве «промене» у тумачењу Библије догодиле уз дозволу «високих духовника» који су из Вашингтона помогли стварање те украјинске цркве.

Сада свештеници ПЦУ освештавају геј параде, а није далеко ни дан када ће венчавати хомосексуалне парове и отварати цркве «дугиних» боја.

Савезу између ЛГБТ и ПЦУ у организовању николајевске геј параде претходио је одговарајући указ шефа «аутокефалије» Јепифанија Думенка.

"Православни" благослов за геј параду?

«Николајевска епархија Православне Цркве Украјине, благословом Блажењејшего Митрополита Кијевског и целе Украјине Јепифанија, свеколико подржава све напоре асоцијације и у будућности се обавезује да пружи подршку љубави у богоугодним делима» – каже се у «захвалници» николајевског митрополита Владимира Ладике упућеној организацији ОО «ЛИГА».

А под фирмом ОО «ЛИГА» ради Николајевска асоцијација гејева, лезбејки и бисексуалаца која је свој рад отпочела 1993. године у организацији Клуба из интереса у који су ушли Клуб за упознавање чији су чланови песници, песникиње и уметници хомосексуалне оријентације.

Године 1996. «ЛИГА» је постала прва невладина организација која је званично регистрована као ЛГБТ организација у Украјини, која и дан данас афирмише и промовише права сексуалних мањина.

Партнери покрета «ЛИГА» су десетине међународних структура као нпр: ІLGA-Europe, ICF «AIDS Foundation East-West» (AFEW-Ukraine), logo_UNAIDS UNAIDS, Удружени програм ОУН за ХИВ/СИДУ, COC COC Nederland и многе друге.

Своју мисију хомосексуални партнери ПЦУ дефинишу као промоцију интереса ЛГБТ заједнице у украјинском друштву, борбу за права геј и лезбејки, али и за давање приступа информационо-образовним програмима усмерним на популаризацију здравог начина живота.



Оставите одговор