У Обудовцу помен Милана Јосића – команданта Специјалног батаљона Друге посавске бригаде ВРС

На мјесном гробљу у Обудовцу код Шамца данас су положени вијенци и служен помен поводом 24 године од смрти Милана Јосића, команданта специјалног батаљона Друге посавске бригаде Војске Републике Српске.

уторак, октобар 8, 2024 / 11:07

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић рекао је Срни да је Јосић током Одбрамбено-отаџбинског рата прошао кроз све недаће и тешкоће које је ратно вријеме са собом носило.

Он је подсјетио да је Јосић био на челу општинске Борачке организације и да је био члан Предсједништва Борачке организације Републике Српске.

"Враћајући се са једне сједнице Предсједништва БОРС-а на данашњи дан 2000. године, Јосић је имао саобраћајну несрећу. Нажалост, на лицу мјеста је погинуо његов пријатељ и секретар Борачке организације Шамац, а он тешко повријеђен одвезен је у Бањалуку, гдје је након два дана преминуо", подсјетио је Зорановић.

Зорановић је данас одржао предавање у основној школи у Обудовцу, гдје је емитован и видео о животу и дјелу Јосића.

Организатори помена Јосићу, који је за ратне заслуге одликован Орденом Немањића другог реда, били су општинска Борачка организација и мјесна Борачка организација Обудовац.

Помену су присуствовали чланови породице Јосић и саборци.



Оставите одговор