Жељка са Горданом у Тивту: Сјеверна Македонија је пријатељска земља (не зна се тачно зашто)

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарала је у Тивту са предсједником Сјеверне Македоније Горданом Сиљановском Давковом и истакла да је то пријатељска земља са којом има простора за унапређење сарадње.

уторак, октобар 8, 2024 / 10:57

"Сјеверна Македонија је пријатељска земља, са којом дијелимо много тога заједничког. Немамо отворених питања, али имамо много простора за унапређење наших односа, како политичких и економских, тако и сарадње у области културе, науке, спорта", нагласила је Цвијановићева.

Није тачно најјасније шта то дијелимо са Сјеверном Македонијом и њеном званичном политиком, осим српских средњовијековних цркава које је Јосип Броз Тито поклонио од комуниста основаној тзв. Македонској православној цркви. Или можда што се Скопље придружило НАТО, дало своју територију за напад на Србију 1999. године, или што признаје нелегалну сецесију Косова и Метохије?

Спремност са Инстаграма

Било како било, Жељка је на "Инстаграму" изразила спремност да допринесе да сарадња и на билатералном и на регионалном плану буде још боља, успјешнија и садржајнија.

Цвијановићева и Давкова су разговарале уочи састанка процеса Брдо-Бриони.

Самит лидера Брдо-Бриони процеса одржава се данас у Тивту гдје ће током пленарне сједнице бити ријечи о унапређењу сарадње земаља Балкана са чланицама ЕУ.



Оставите одговор