Дани(ј)ел Симић

Дани(ј)ел Симић: Предизборна посланица српском латиничном политичару

Молио бих те да се бирачима обраћаш латиницом, како си радио и протекле четири године. Отворено буди вјеран слуга учењу Анте Павелића и Јосипа Броза Тита. Јер, ко се претвара пред изборе; тај ће послије избора, изабран, да краде и издаје државу.

среда, септембар 11, 2024 / 18:20

Нијеси, сам по себи, чушпанчићу, битан или изузетак. Нијеси ти један такав, да само мени, кад одговараш на прозивку, пишеш српским писмом. Нити је твој лажни графички србизам пред изборе, само твој гријех.

То је став и начин живота већине изашле на изборе, у административној јединици под окупационом управом туђинске војничке чизме. Званој Република Српска.

Никада у свакодневном животу, а посебно у приватном пословању, не користиш српско писмо. Али ето си се сјетио сада, као и пред сваке изборе, да штампаш плакате и снимаш пропагандне спотове, употребљавајући га.

Иако нијеси изузетак, обраћам се баш теби. Јер си довољно непаметан, да се правиш паметан.

Павелићев латинични Васкрс

Још и надобудан. Умјесто да се поклопиш ушима и постидиш, ухваћен у лицемјерству.

Тешком предизборном лицемјерству!

Раније си велике српске празнике, мирске и црквене, честитао ћирилицом. Данас те није срамота више честитати Божић и Васкрс латиницом, јер тако пише и свештеник који ти долази на славу или да свети водицу.

То може. Али за изборе никад! Никад латиницом! За изборе се баш љутиш, кад ти се то каже.

Љути те, након што се пробаш продати за неписменог. Не знам ти ја то намјестити на рачунару. На мом телефону не може ћирилица. Љути те. Али искључиво, ако ти пред изборе неко каже да и дан данас поштујеш закон Анте Павелића од 25.04.1941. године. Ваљда је посљедњи рат још блиско у колективом сјећању.

Писма су равноправна, али ја једно затирем

Тад пропиштиш. Пролетерским гњевом расног СКОЈ-евца. О томе како су писма равноправна и како нијесам ја тај, који ће теби говорити да нијеси Србин.

И у праву си. Нема шта ја да причам. То се зна. Записано је стотинама година.

Ништа није тако умоболно јадно, као кад неки Павелић-Броз питомац, као ти, који се управо фотографисао за ћирилични политички плакат, а да би добио мало власти и постао неко, каже: "српски језик има два равноправна писма" – (АЛИ ЈА КОРИСТИМ САМО ОВО ШТО СУ СИЛОМ НАМЕТНУЛЕ ХРВАТСКЕ УСТАШЕ И КОМУНИСТИ).

Српско писмо, које нијесу могли да закољу камом и проведу то кроз закон, ти данас сам добровољно убијаш. И љутиш се кад ти се каже.

Колико год ти било напорно. Колико год био бијесан у свом гњеву политичког комесара, који јаше попа и ускликује: "Нећемо ваљда са ћирилицом у свијет?!". Опет. Кажем опет. Потребан ти је просвјетни рад.

Не, српски језик нема два писма!

Српски језик има своје писмо, а ово друго је оружје културног геноцида.

За културним иде прави. Свако ко каже другачије, не само да је недотупавна, ненаучна простачина и Павелић-Броз лучоноша; него директни слуга окупатора.

Знају то бирачи подсвјесно, макар све до једног писали латиницом. Зато сви и имате ћириличне плакате. Пред изборе, не пада вам напамет да их направите (равноправно) и латиницом.

При том, српско писмо, понављаћу то док себи не признаш, никад не користите. Посебно на америчким недруштвеним мрежама из вашег глупог телефона, а којима плаћате рекламе да прогоне суграђане по алгоритму.

Латиницом на изборе иду, односно ишли су јер их више у политици нема, само Ненад Чанак и Чеда Јовановић. Сујевјерно се бојите њихових резултата. А резултат ти је увијек битнији од оног што намјераваш послије избора.

Свједоци Карлоса Вестендорпа и апостоли ОХР

У Уставу Републике Српске пише да је званични језик српски, а писмо ћирилица. То, што ти данас мени наклапаш да су писма "равноправна", то је дописао својом руком (и латиницом) у наш Устав – Карлос Вестендорп. Неки конквистадор из Шпаније је измјенио чак осам почетних чланова. На основу њих, судије Уставног суда Републике Српске су укинуле, као неуставне, химну Боже правде и грб са двоглавим орлом.

Ако се држиш њиховог учења – слуга си окупатора.

Сви који машу ПЦ-амблемом и пјевају шлагер Моја република.

Сви који излазе на изборе, а по закону који је прописао Кристијан фон Шит.

Легло безаконичко

Надаље, постоји закон донесен у скупштинама Србије и Српске, 15.09.2021. године. Он прејасно говори, не само шта је српско писмо – већ се његова неупотреба кажњава.

Дакле и безаконик си, по важећим законима српских земаља.

Сутра би продао и српско име, као што си продао грб и химну. Само да неко хоће понудити какве паре.

И, знај, због тога нијеси посебан.

Такви су сви који би да буду, или су већ на власти у Српској. Лизачи окупаторских ђонова. Мантрају братствојединствене мрсимудије, којих се сви братски народи до те мјере не придржавају – да не могу поднијети синтагму "бивша Југославија". Мора бити – "Западни Балкан". Колико год се гадили Балкана.

О ћирилици код њих да не пишемо.

То је твоје друштво, духовно и идеолошки. Свиђала ти се та чињеница или не.

Напорно?

Просто се ради о различитом цивилизацијском и карактерном концепту, гдје су површним копирантима и камелеонима, који се послушно и ропски заклањају иза ОХР – напорни они с кичмом, што баштине оригиналност и самосвијест.

Кваре вам пјесму препјевану са енглеског.

Смијете се, као злостављачка дјеца психопатских силеџија, сваком здравом. Који каже да није нормално гледати и хранити туђинског војника на својој земљи или да ти један човјек, неизабран и неименован, пише законе и смјењује изабране. Да таква тиранија обесмишљава демократију.

Избори нијесу бесмислени, уколико ТИ будеш изабран.

Неко ко се кандидује за вожда, а не може или неће да схвати шта је самопоштовање и културна политика; не да не може ни мјесној заједници донијети добра; већ је дефиниција нашег распадања у синдрому скухане жабе.

Сретно на изборима.



Оставите одговор