Милош Вучић – нови заједнички српски кандидат за начелника Сребренице

Све српске партије у Сребреници позвале су данас све Србе из Сребренице, који живе у Србији и широм свијета да на предстојећим локалним изборима у БиХ изађу у што већем броју и гласају за заједничког српског кандидата за начелника Сребренице Милоша Вучића.

понедељак, септембар 9, 2024 / 13:16

На конференцији за новинаре Изборног штаба Милоша Вучића у Београду, којој су присуствовали предсједници општинских одбора свих српских партија у Сребреници, истакнут је значај српског јединства и потребе да српске партије по трећи пут формирају власт у овој општини и да начелник буде српски кандидат.

Вучић је рекао да се на овај начин показује српско јединство на локалним изборима у Сребреници које је постигнуто послије дугих преговора.

"Тако како смо успјели да превазиђемо анимозитете и изборимо се за заједничког кандидата, тако молимо све наше суграђане у расијању да се одазову на изборе и помогну нам да остваримо још једну побједу. Сваки глас је битан за нашу бољу будућност", рекао је Вучић.

Одговарајући на новинарска питања, Вучић је рекао да очекује бошњачке провокације у виду колона, застава и слично, као и манипулације, али да се листа коју он предводи залаже за мир и стабилност у Сребреници.

Вучић је напоменуо да је Сребреница изабрана као пилот програм за изборне скенере, те да очекује да ће бити изборна тема и на другим мјестима.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Сребреница Радомир Павловић рекао је да се нада да ће Срби бити јединствени и на овај начин дати одговор на резолуцију о Сребреници и свим онима који желе да Србе, који су били највећи страдалници, прогласе геноцидним.

"Наш одговор је јединство, да наставимо контитнуитет сарадње Српске и Србије, да Дрина не буде граница. Апелујемо на све да позову своје пријатеље да 6. октобра буду у Сребреници и гласају да добијемо трећи пут српску власту у овој општини", рекао је Павловић.

Јована Ракић из Народне партије Српске позвала је све људе да изађу на локалне изборе у што већем броју и подрже Вучића.

Милош Миловановић из Социјалистичке партије оцијенио је да су ово једни од пресудних избора и да је веома битно да Срби имају свог начелника општине Сребреница.

"То је битно и политички, јер напади на Србију, Српску, Александра Вучића и Милорада Додика увијек полазе из Сребренице. Ако би муслимани добили начелника, било би има лакше да то наставе да раде. Ако побиједи Хамдија Фејзић, побиједио је и Насер Орић. Зато позивамо да се гласа за Милоша Вучића", рекао је Миловановић.

Бобан Ристић из Народног фронта је навео да су ова странка и Листа за правду и ред једине опозиционе партије у овом српском блоку, али да дају безрезервну подршку Милошу Вучићу као будућем начелнику Сребренице.

"Надамо се да ће из матице Србије доћи силом расељени Сребреничани и дати подршку заједничком кандидату свих српских странака. Битно је да имамо и скупштинску већину", истакао је Ристић.

Слађан Миловановић из Листе за правду и ред такође је истакао безрезервну подршку Милошу Вучићу, те изразио наду да ће бирачи из Србије, који су поријеклом из Сребренице, изаћи на изборе у што већем броју и дати подршку српском кандидату.

"Има још времена да они којима су истекле личне карте да их обнове, јер сваки глас је битан. Ови избори су одлучујући, набитније је да побиједи Милош Вучић", рекао је Миловановић.

Милош Симић из Демократског савеза позвао је све Сребреничане који живе у Србији и широм свијета да подрже Милоша Вучића, за којег је рекао да потиче из племените патријахалне породице.

Момчило Цвјетиновић из СДС-а позвао је да се гласа за Вучића како би Сребреница наставила да се развија и била прихватљиво мјесто за њене становнике.

Мирослав Грујичић из Уједињене Српске истакао је важност ових избора и замолио гласаче да се одазову у што већем броју.

Велибор Ранкић из Демократског народног савеза нагласио је да треба заједнички послати слику да су све српске странке сложне да Милош Вучић побиједи.



Оставите одговор