Паркови Града Бања Лука

Овако готово свако јутро изгледају паркови у Граду Бања Лука, који је давно, послухом окупаторима из ОХР, заборавио да је престоница.

уторак, август 6, 2024 / 11:30

Фронтал.РС је већ много пута указивао на стање у градским парковима, од којих су многи и дјечија игралишта.

И предложили смо рјешење проблема:

ОГРАЂИВАЊЕ И РАДНО ВРИЈЕМЕ ПАРКОВСКИХ ПОВРШИНА!

Оно што је на "цивилизованом Западу" норма, односно да се инвентар и чистоћа градских јавних површина, за чије одржавање и чишћење сви издвајамо средства, чува оградом, закључавањем од стране комуналног полицајца у одређене сате и видеонадзором; наша прекобројна администрација сматра нечим заиста нељудским и неизводивим за те паре, које већ добијају као лични доходак.

Врло слично као са (тзв. безсплатним) уџбеницима за ученике основних школа у Српској и Бањој Луци. И даље се не приступа системском враћању уџбеника који су искориштени, него се у огромним количинама купују нови из штампарије. Продавци мобилијара за паркове и игралишта, такође задовољно трљају руке, пошто ће клупе које би трајале деценијама, и даље бити ломљене сваке године.

Сви новонаправљени паркови, а то је изгледа у некаквом програму младог градоначелника који никога ништа не пита за мишљење, чак ни законе и прописе, изгледаће као овај чију слику гледамо данас.

Чим их се, незакључаних и без надозра, докопа пијана, беспослена и бесциљна омладина. Свако јутро Трг Крајине изгледа као сметљиште, управо због таквог модела понашања, које се не кажњава. Ни у политичком врху, ни међу разулареном балавурдијом. Можда је циљ да таква омладина, када порасте, гласа за окупациони систем власти који је на снази посљедњих 30 година, али од сервиса који припадају свим грађанима, добили смо много, много мање него што плаћамо.

И не. Не знамо да ли су за овај неред забиљежен на фотографији одговорни Нино и Ленка.



Оставите одговор