У Србији ће правити цемент од пепела из термоелектрана (наравно стране компаније)

Директори групе "Холцим" и компаније "Лафарж БФЦ Србија" Миљан Гутовић и Димитрије Књегињић представили су данас премијеру Србије Милошу Вучевићу план "Лафаржа" да у Обреновцу отвори фабрику у којој ће се производити цемент из пепела са пепелишта термоелектрана.

понедељак, август 5, 2024 / 14:25

Књегињић је Вучевићу пренио да "Лафарж" планира у првој фази да у ову фабрику уложи 110 милиона евра, истичући да је са еколошког аспекта ова производња апсолутно прихватљива јер рјешава проблем пепелишта, саопштено је из Владе Србије.

Он је додао да је циљ "Лафаржа" да отварањем фабрике у Обреновцу ова општина постане центар за Србију и земље у окружењу када је ријеч о производњи грађевинског материјала из пепела са пепелишта.

Вучевић је поздравио нове инвестиције у Србију, наводећи да је то од суштинског значаја за још бржи развој привреде, а прије свега за бољи живот грађана.

"Отварање нових фабрика и радних места је циљ на чијој реализацији свакодневно радимо јер то доприноси напретку наше земље и бољитку наших грађана", рекао је Вучевић.



Оставите одговор