Ноле најбољи: Тата ме није научио српско писмо

Друштвене мреже међ Србљем, као што је и ред, запљуснуле су патетичне објаве о успјеху Новака Ђоковића у борби за олимпијско злато у тенису. Један детаљ баца право свјетло и на Ноле Национале и на саму његову нацију

понедељак, август 5, 2024 / 13:46

Кћерка Новака Ђоковића је држала транспарент да је њен тата најбољи и ту не би било ништа спорно, да мала Ђоковићка није писала српским језиком у страној земљи, тачно онако како је то наредио Анте Павелић 25.04.1941. године.

И да то није случајност, и да то није нешто нормално за "национале" спортисту, потврдиће вам поређење.

Замислите да је потомак неког хрватског тенисера, рецимо Иванишевића, написао нешто српским писмом у финалу Олимпијаде? То би само по себи било вијест, али никако позитивна за тамошњу јавност, обзиром да због декларације у сопственом парламенту, Неовисна Република Хрватска ове године забрањује улаз у земљу цјелокупном руководству Народне скупштине Црне Горе.

(као и нашем оснивачу Д. Симићу, уосталом)

Сама чињеница да национално благо, којег често некритички и неприхватљиво пореде са величинама као што је Никола Тесла или Свети Сава, врло брзо испари медитирајући у Високом са Семиром Османагићем, или чињеницом да му дијете, када пише у иностранству српски – не пише српским писмом; довољно је да јасно покаже у каквом стању је безбједњачка, политичка и свака друга пастирска служба српског народа.

Кад је тако, онда нема шта да чуди што је патријарх српски, Порфирије Перић, за прогон Срба и довршавање планова Анте Павелића и Јосипа Броза Тита, рекао јуче да је то "војно-полицијска операција".

Ускоро ће бити сасвим нормално да вас свештеници СПЦ проклињу, уколико тражите да они пишу српским писмом, као што им устав СПЦ (али и Републике Србије) налажу?



Оставите одговор