УНРС позива надлежне у МУП-у да заштите Наташу Миљановић Зубац

Удружење новинара Републике Српске позива надлежне у Министарству унутрашњих послова Републике Српске да заштите новинара Наташу Миљановић Зубац, поново ураде процјену безбједности и додијеле јој заштиту уколико процјена покаже да јој је безбједност угрожена.

четвртак, јун 20, 2024 / 11:49

Ако то не буде случај, позивамо их да јавности одговоре како планирају заштитити нашу колегиницу која се након двије године боловања враћа на посао?

Подсјећамо надлежне и јавност да је Наташа Миљановић Зубац, новинар РТРС запослена у дописништву у Требињу, прије неколико дана јавно изнијела сва сазнања о угрожености своје безбједности и то након што је претходних година доживјела неколико врло озбиљних пријетњи међу којима су паљење аутомобила, остављање лутке са откинутом главом на кућном прагу и пријетеће поруке "мртва уста не говоре".

Такође, подсјећамо да се више пута обраћала надлежним органима и тражила заштиту како би се могла кретати без страха за сопствени живот.

С обзиром на то да се након двије године Наташа Миљановић Зубац враћа на посао који укључује стално кретање, одлазак на терен и потпуну физичку изложеност, позивамо МУП Републике Српске да у најкраћем року ураде процјену њене угрожености како би свој посао могла обављати на одговарајући начин.

Такође, позивамо МУП и остале надлежне органе да што прије открију и казне починиоца/е ових кривичних дјела.



Оставите одговор