Адел тријумфовала на додјели Брит награда

Соул јевачица Адел тријумфовала је на додјели Брит музичких награда, освојивши двије – за албум године и најбољу британску соло умјетницу. Како преносе агенције, други фаворит, Енглез Ед Ширан синоћ је такође освојио два троФеја, укључујући награду за најбољег британског мушког соло умјетника. Протекла година била је драматична за лондонску пјевачицу Адел. Њен други албум […]

среда, фебруар 22, 2012 / 13:25

Соул јевачица Адел тријумфовала је на додјели Брит музичких награда, освојивши двије – за албум године и најбољу британску соло умјетницу.

Како преносе агенције, други фаворит, Енглез Ед Ширан синоћ је такође освојио два троФеја, укључујући награду за најбољег британског мушког соло умјетника.

Протекла година била је драматична за лондонску пјевачицу Адел. Њен други албум "21" освојио је прошле седмице шест Гремија и само у САД продат је у више од 6 милиона примјерака. Пјевачица је међутим у новембру морала да оде на операцију гласних жица али је њено моћно извођење сингла "Ролинг ин д Дип" у лондонској О2 арени синоћ избрисало све страхове да би могла да изгуби глас.

"Била је то невјероватна година", рекла је Адел док је узимала статуу од поп звезде Кајли Миног.

Адел је награду за најбољи сингл изгубила од дјечачког бенда "Уан Дирекшн" и њихове пјесме "вот Мејкс Ју Бјудифул" али је ипак добила признање за албум године, а ту награду јој је уручио Џорџ Мајкл који се вратио на сцену после опасне упале плућа коју је зарадио у децембру.

На синоћњој церемонији одата је почаст и двјема великим дивама – Витни Хјустон и Ејми Вајнхаус.

Ширан је тријумФовао у категоријама соло умјетник и пробој године. Иако га критичари не воле, 21-годишњи кантаутор има легију обожавалаца захваљујући својим онлајн издањима и огромној свјетској турнеји.



Оставите одговор