Пешић селектор Њемачке, остаје на клупи Звезде

Тренер Црвене звезде Београд Светислав Пешић биће у наредном периоду и селектор репрезентације Њемачке. Нијемци су жељели повратак трофејног стручњака на кормило репрезентације, па је Пешић после договора са челници Звезде добио зелено свјетло да преузме "панцере", али се то неће одразити на његов ангажан на клупи црвено-белих. "Дуго сам размишљао, пре свега због мојих […]

среда, фебруар 22, 2012 / 11:43

Тренер Црвене звезде Београд Светислав Пешић биће у наредном периоду и селектор репрезентације Њемачке.

Нијемци су жељели повратак трофејног стручњака на кормило репрезентације, па је Пешић после договора са челници Звезде добио зелено свјетло да преузме "панцере", али се то неће одразити на његов ангажан на клупи црвено-белих.

"Дуго сам размишљао, пре свега због мојих обавеза у овом започетом пројекту са Црвеном звездом, али сам након разговора са руководством клуба одлучио да прихватим позив мојих пријатеља из немачког савеза. Значи, годишњег одмора ни ове године неће бити", рекао Пешић а преноси клупски сајт.

Предсједник Црвене звезде Небојша Човић био је задовољан што ће њихов тренер имати и селекторску улогу.

"Дуго сам разматрао опцију да нашем тренеру Пешићу дамо сагласност да преузме селекцију Немачке. У консултацијама са људима из управе клуба заједнички смо донели позитивну одлуку на то нас је навело три разлога. Први разлог је да је за Звезду част да њен тренер буде селектор репрезентације Немачке. Други је да је Пешић сам пристао да се одрекне годишњег одмора па се његов ангажман у селекцији Немачке неће одразити на рад у Црвеној звезди. Трећи разлог је да смо на овај начин покушали да одобровољимо госпођу Меркел да Србији да зелено светло за кандидатуру за улазак у Европску унију", објаснио је Човић и успио да се нашали на крају.



Оставите одговор