Вишковић укида једно министарство, а од другог прави два

Предсједница РС Жељка Цвијановић данас је и званично представила новог мандатара за састав Владе РС Радована Вишковића, потпредсједника СНСД.

уторак, новембар 20, 2018 / 17:27

Цвијановић је истакла увјерење да нова Влада РС може бити формирана до краја ове године, а како би убрзо предложили буџет за 2019. годину и програм економских реформи.

Вишковић је одмах обећао да ће један од првих корака бити измјена законске регулативе када су у питању министарства у Влади РС.

"Укида за Министарство за избјеглице и расељена лица, прелази на ниво секретаријата и њему се додају миграције, као нешто што је актуелно и важно у овом тренутку. Министарство привреде, енергетике и рударства ће бити раздвојено. Посебно ће бити Министарство привреде јер желимо да имамо министра који ће се бавити искључиво привредом, а друго ће остати рударство и енергетика", казао је Вишковић, преноси Мондо.

Цвијановић је најавила да ће бити реорганизовано и Министарство науке и технологије, те да ће се успоставити као Министарство науке, високог образовања и модерних технологија.

Вишковић се захвалио што су његова странка и предсједник Милорад Додик препознали све што је радио протеклих година.

"Свјестан сам да то није само привилегија него и велика обавеза и одговорност. Од мене се очекује да одрадим све оно што је Влада госпође Цвијановић започела", казао је Вишковић.

Он је поручио да неће давати "епохална обећања", али да ће часно и поштено обављати посао.

"Настојаћу да све грађане у РС не разочарам. Све што се пише протеклих дана, од када је се појавило моје име, било је више позитивних него негативних коментара", рекао је Вишковић.

Казао је и да ће у раду бити дио тима.

"Нисам од људи који мисли да све зна и да сам најпаметнији и да ћу радити само оно што ја мислим, него ћу чути и друга мишљења. Уважићу свако мишљење које може довести до бољег рјешења", додао је Вишковић.

Цвијановић је истакла податке из Вишковићеве биографије, да је у питању дипломирани инжињер саобраћаја из Милића, рођен 1964. године. Завршио је Саобраћајни факултет у Сарајеву, гдје је једно вријеме радио као асистент. Послије рата почео је радити у "Бокситу" а.д. Милићи, гдје је тренутно технички директор. Докторирао је на Саобраћајном факултету у Добоју. Од 2006. до данас је био народни посланик у НСРС.

"Очекујем од нове Владе да настави са позитивним трендовима које смо имали у претходном периоду. Новом премијеру биће олакшање да уђе у токове, јер нема финансијске нестабилности, наше институције су стабилне", рекла је Цвијановић.

Она је најавила да ће као предсједница РС ускоро почети радити на новом програму "Српска друштво у покрету".



3 КОМЕНТАРА

  1. Свакако да је добар потез одвајање министарства привреде од енергетике и рударства, то је била компензација за укидање министарства за избјеглице, што се такође слажем.

    Добар потез је и да се обједини министарство образовања, науке и технологија, надам се да ће ово обједињавање значити успоставу министарства ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ(што се показало супер потезом у Србији), са тим да остаје министарство за урбанизам и грађевинарство.

    Има ту још неких ствари које би се требале урадити,посебно око министарства пољопривреде и газдовања ПРИРОДНИМ РЕСУРСИМА, то би свакако требала бити два одвојена министарства, али зато би требало донијети нови Закон о влади.

    Да не говорим како је насушна потреба да се укине ИНСПЕКТОРАТ, да се инспектори ставе под ингеренцију надлежних министарстава, јер овако систем не функционише и тачка.

    Тај несрећни и накарадни инспекторат је била увела Словенија, па кад је видила шта је урадила, вратили су то поново у надлежност министарства, исто као што су били увели Болоњу, па су је укинули и вратили стари систем образовања, што свакако и ми треба да урадимо.

  2. Видим да Симо задњих дана све своди на крвна зрнца.
    Пошто сам прошао то да ме означе као муслимана а самим тим и непријатеља Републике Српске.
    Моја љубав према Републици Српској свакако није иста као љубав Симе,Дроге или Симића.
    Синоћ у Бијељини први трошак рачун за паркирање 1 КМ,вратим се човјек оставио фискални рачун.
    Други трошак 41 КМ нема рачуна.
    ДОБРОДОШЛИ У РЕПУБЛИКУ СРПСКУ!!!
    Минус 5,957 КМ од ПДВ-а.
    Одем у тржни центар гдје сам прошли пут видио Перу Симића рачуни се не куцају.
    Платим 4 КМ,нема рачуна.
    Платим још 12 КМ нема рачуна.
    Када сам кренуо изнудим рачуне, једноставно сам чекао јер да волим Српску као Милорад Додик,Симо,Дрого или Симић пустио би да је поткопавају као што су пуштене Давидове убице да се Давору цере у лице.
    Стварно Приједор, зашто ти на погрешан начин волиш Републику Српску?
    Тамо је све дивно,они се боре за интересе Србије јер немају проблема а то што сам ја морао изнудути фискалне рачуне БФ142362 и БФ 142388 то је по њима мржња.
    И поред моје “ мржње “ исказане противљењу том систему зла Република Српска је остала у минусу од 3.637КМ.
    Питам се само колико пропада од њихове љубави,породица,рођака,кумова,пријатеља, свештеника,…
    Нека вам мртва држава западно од Дрине врати онако како је ви волите!

    1. Немој ми ампутирати шовинизам и расизам.

      Ја крвна зрнца бројим само онима који се лажно национално представљају.

      Ако ћеш бити поштен признаћеш да управо они који то раде размишљају о крвним зрнцима рачунајући да ће ефекат њихових коментара бити јачи ако се представе као Срби.

      Ја то само записнички констатујем.

      Што се тиче фискалних рачуна мислим да је њихово неиздавање најмање изражено у РС.

Оставите одговор