Одмјерено у распад: Павић искључио Чубриловићеву групу, али разговараће

Предсједник ДНС Марко Павић изјавио данас након сједнице Предсједништва странке да су из ње искључена четири народна посланика те странке.

уторак, новембар 20, 2018 / 16:29

Из ДНС су искључени Недељко Чубриловић, Милан Дакић, Споменко Стојановић и Споменка Стевановић.

Чубриловић је гласовима СНСД, СП, Уједињене Српске, НДП и бивших чланова СДС из Добоја, изабран за предсједника НСРС. За њега су гласали и Дакић, Стевановић и Стојановић, противно вољи странке да се гласа за Драшка Ивића.

Споменка Стевановић је рекла да је то првостепена одлука на коју имају право жалбе, и да је "сигурна да ће бити поништена”.

Она сматра да су они и даље чланови Клуба посланика ДНС у Народној скупштини Републике Српске и да ће, ако не дође до промјене ове одлуке, бити приморани да формирају посебан клуб.

Тук на утук: Чубриловић каже да из ДНС само Павић може бити кандидат

Павић је потврдио да је сем поменутих посланика искључен и Дамир Ћопић, предсједник бањалучког Регионалног одбора ДНС, човјек близак Чубриловићу. Такође је распуштен Градски одбор у Бањој Луци и именовано повјереништво у том граду са Станком Станићем на челу.

– Циљ је очување аутохтоног ДНС-а. Рачунамо да због овакве одлуке нећемо изгубити гласове – изјавио је Павић новинарима у након сједнице Предсједништва ДНС-а.

Павић је навео да ће бити настављени разговори са коалицијом, иако је прије свега СНСД у име ДНС изабрао ко ће бити предсједник Народне скупштине. Такође није искључио ни разговоре са избаченим члановима, "јер увијек постоји могућност да се нађе заједнички језик".

Павић читаву ситуацију означио као "разматрање ситуације" унутар ДНС те да овим није донесена одлука о преласку у опозицију, већ ће о томе одлучити коалициони партнери.



Оставите одговор