Обренов принцип: Вукота искључио Јеринића из СДС

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица искључио је Бориса Јеринића из чланства странке због теже повреде Статута и дјеловања супротног званичним ставовима Српске демократске странке.

субота, новембар 17, 2018 / 09:14
Не поштујући Статут и одлуке Главног одбора странке, Јеринић дужи период дјелује против интереса Српске демократске странке. Јеринић је јуче, у пратњи градоначелника Добоја Обрена Петровића и Уроша Гостића, присустовао састанку са делегацијом Савеза независних социјалдемократа иако није имао овлашћење страначког органа да се на томе састанку појави. На том састанку, како је најавио портпарол СНСД-а, донесена је одлука да посланици СДС-а из Добоја политички рад наставе у клубовима СНСД-а у ПС БиХ и у Народној скупштини Републике Српске, што је супротно Статуту и званичним ставовима Српске демократске странке.
"Поручујем члановима и симпатизерима Српске демократске странке да ћемо учинити све да странку сачувамо од мешетара и трговаца. Српску демократску странку сачуваћемо досљедном политиком и нећемо дозволити да нас неодговорни појединци изруче онима који желе да СДС нестане, уједно правећи од лажних патриота националне хероје" – поручио је Говедарица.


1 КОМЕНТАР

  1. То је једини политички мудар и исправан став у оваквој ситуацији: бескомпромисно искључити свакога ко одлучи на своју руку склапати политичке ангажмане – без подршке, смјерница и јединственог става цијеле партије – попраћено очитим понижавањем и негирањем икаквог ауторитета предсједника партије јер, ето, „није он њима ни до кољена“… Па тамам да их треба пола искључити… Јер само тиме се спашава образ пред онима који су гласали за СДС а против СНСД-а или више против СНСД-а а мање за СДС, свеједно је… Само се тако може сачувати какав-такав морални кредибилитет за неку будућу партијску ренесансу, иначе ће им је мрка капа… О РС-у да и не причамо…

Оставите одговор