Бореновић са подручном шефицом Стејт Департмента за наш дио Европе

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић састао се са Сузан Фалатко, директорицом Канцеларије за јужну и централну Европу у Стејт Департменту. Тема састанка су били одржани Општи избори у БиХ и актуелна политичка ситуација.

четвртак, новембар 15, 2018 / 09:02

Бореновић је изразио незадовољство атмосфером у којој је протекла предизборна кампања, као и сам дан избора, који је обиловао бројним нерегуларностима.

Партија демократског прогреса ће бити опозиција чија је намјера да буде корективни фактор који ће утицати да се стање у друштву побољша:

"Наш фокус дјеловања ће бити на техничким измјенама Изборног закона БиХ. Увођењем скенера, идентификационог спреја, видео-надзора на бирачким мјестима и јединственог мјеста за бројање створиће се предуслови да људи могу гласати по својој вољи и да та воља буде испоштована", рекао је Бореновић.

Бореновић је нагласио да начин рада јавних медија, поготово Радио-телевизије Републике Српске, мора доживјети корјените промјене, да би информисање грађана постало непристрасно, објективно и истинито.

"Такође, за нас је неприхватљиво да већ осам мјесеци свједочимо бројним пропустима у истрази у случају убиства младог Бањалучанина Давида Драгичевића и да нема адекватне реакције надлежних. Рјешавање овог и других случајева најтежих кривичних дјела, те стварање друштва у којем ће сигурност грађана бити на највишем нивоу, гдје ће сви бити једнаки пред законом и моћи да живе од свог рада су вриједности од којих нећемо одустати и за које ћемо се борити", закључио је Бореновић.



1 КОМЕНТАР

Оставите одговор