Израелски министар одбране поднио оставку због прекида ватре са Палестинцима

Министар одбране Израела Авигдор Либерман поднио је оставку због одлуке владе да прихвати прекид ватре, чиме је окончана дводневна борба са палестинским милитантима у Гази.

среда, новембар 14, 2018 / 15:29

Либерман, лидер странке Јисраел Беитеину, осудио је тај потез као "предају пред терором", преноси ББЦ. Он је такође критиковао покушаје да се покрене дугорочно помирење са Хамасом, исламистичким покретом који доминира у Гази.

Осам особа страдало је у сукобима понедјељак и уторак, када су милитанти испалили 460 ракета према Израелу, а израелске снаге бомбардовале 160 мета у Гази.

Хамас, исламистички покрет који доминира у Гази и друге палестинске милитантне групе објавили су у уторак поподне да су прихватили прекид ватре уз посредовање Египта и да ц́е га поштовати ако то чини и Израел.

Прекид сукоба, којим је окончана дводневна борба између Израела и палестинских милитаната у Гази, и даље је на снази.

Школе и предузец́а у јужном Израелу поново су отворени у сриједу пошто током претходне ноћи није пријављена ниједна испаљена ракета.

Израелска војска је међутим саопштила да је заробила наоружаног Палестинца који је покушао да се пробије кроз граничну ограду између Израела и Газе.



Оставите одговор