Либерална лоботомија: Марлборо плаћа рекламе против пушења

Један од највећих свјетских произвођача цигарета "Филип Морис" оптужен је за "невјероватну дволичност" због нове рекламне кампање у којој се апелује на пушаче да престану да пуше.

понедељак, октобар 22, 2018 / 10:36

Прозвођач цигарета "Марлборо" саопштио је да је "ово важан нови корак" ка коначном престанку продаје цигарета.

Међутим британска хуманитарна Организација за истраживање болести рака саопштила је да компанија једноставно покушава да промовише пушачке алтернативе, као што је загријани дуван.

"Ово је невјероватна дволичност. Најбољи начин да ‘Филип Морис’ спријечи људе да пуше је да прекине са производњом цигарета", рекао је Џорџ Батерворт, из Орагнизације.

Ова група је раније саопштила да је пушење главни узрок рака, а који се може спријечити, и охрабрује људе да потпуно одбаце цигарете, укључујући електронске, наводи Би-Би-Си.

Нова рекламна кампања зове се "Држи моју ватру", чији је текстуални дио данас објавио и лист "Дејли мирор", приказује младу жену која покушава да дода упаљач групи пријатеља који је подржавају у намјери да престане да пуши.

"Филип Морис" је у Британији понудио неколико алтернатива цигаретама, укључујући загријани дуван "икос".

Директор компаније Питер Никсон рекао је да суштина њихове нове рекламне кампање да подрже пушаче у трагању за алтернативом.

На питање зашто компанија једноставно не прекине са производњом цигарета и пређе потпуно на алтернативе, он је рекао да би у том случају пушачи прешли у конкурентску компанију.

"Цигарете и даље представљају 87 одсто нашег пословања. Ми желимо да се пушење укине што је прије могуће и желимо алтернативе, али за то је потребно вријеме", рекао је он.



Оставите одговор