ГО ПДП опет види погоршану безбједносну ситуацију и тражи акцију

Градски одбор ПДП-а Бањалука позива Министарство унутрашњих послова Републике Српске да коначно озбиљно схвати нарушену безбједносну ситуацију у Бањалуци, на шта ПДП већ мјесецима упозорава. Бањалука је постала опасно мјесто за сигурност грађана гдје сваког мјесеца имамо случајеве убистава, покушаја убистава, премлаћивања и пуцњаве.

субота, октобар 20, 2018 / 15:53

Бањалука је постала мјесто гдје је нормално ходати са оружјем, металним шипкама и шрафцигерима, што неријетко заврши трагично, као што је било у случају убиства младића у центру града прије двије вечери.

Министарство унутрашњих послова је и даље пребацује одговорност са чињенице да се већ мјесецима у центру града одржавају протести за захтјевом да се ријеши случај убиства Давида Драгичевића, као и тога да никада нису откривени и пресуђени кривци за убиство Милана Вукелића, трагичну смрт Николе Ђуровића и других нашух суграђана.

Подсјећамо, Партија демократског прогреса је у априлу тражила ванредну сједницу Владе Републике Српске због нарушене безбједности у Бањалуци, али је и то од стране министра Лукача и премијерке Цвијановић оквалификовано као напад, политиканство и фактор који лоше утиче на амбијент у Српској.

Сматрамо да фактор који лоше утиче на амбијент у Српској јесу управо трагични догађаји који су након тога услиједили и позивамо надлежне да коначно схвате озбиљност ситуације.



Оставите одговор