Одлазећа Ники би укидала УНМИК, Поповић се оштро буни

Иницијатива амбасадора САД у УН Ники Хејли за укидање присуства УНМИК-а на Косову и Метохији представља груб напад на Резолуцију 1244 и међународно право, с циљем урушавања позиције Србије у УН и да Космет по вољи појединих западних земаља постане независна држава, упозорио је министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић.

четвртак, октобар 18, 2018 / 14:15

"Те земље желе да коначно и неповратно отргну Космет од Србије, а да у таквој творевини, уместо присуства УНМИК-а, инсталирају војску сепаратиста састављену од терориста из такозване ОВК", указује Поповић.

Он напомиње да је ова инцијатива још једна потврда да Србија у борби за очување Косова и Метохије треба још снажније да се ослони на своје савезнике у УН – Русију и Кину, које су све ове године досљедно подржавале борбу да Космет остане у границама Србије, саопштено је из Министарства за иновације и технолошки развој.

"Само чврстом одбраном Резолуције 1244 и Устава Републике Србије одбранићемо наш територијални интегритет и суверенитет по питању Косова и Метохије, као и наше кључне државне интересе и националну слободу", истиче Поповић.

Хејлијева је 9. октобра, када је објавила да се повлачи са мјеста амбасадора САД при УН, послала писмо генералном секретару УН Антонију Гутересу у којем тражи повлачење УНМИК-а са Косова и Метохије.



Оставите одговор