Без политичке позадине: Пишете роман – Златна сова прима рукописе до 1. марта 2019.

Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске позвао је ауторе који пишу на српском језику да учествују на конкурсу за најбољи необјављени роман и награду "Златна сова" за 2019. годину, који је отворен до 1. марта.

четвртак, октобар 18, 2018 / 11:07

Књижевну награду "Златна сова" чине ауторска накнада од 5.000 КМ, плакета за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака и 20 примјерака романа, саопштено је из Завода за уџбенике.

Друга награда је објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторска накнада од 2.000 КМ и 20 примјерака романа, док је трећа награда објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, ауторска накнада од 1.000 КМ и 20 примјерака романа.

Ако ниједан од аутора три првонаграђена романа не буде имао пребивалиште у Републици Српској, Завод задржава право да, на препоруку стручног жирија, осим награђених романа, уз претходну сагласност аутора, објави још један роман аутора са пребивалиштем у Републици Српској.

У том случају, роман би био објављен у тиражу од 300 примјерака, уз ауторски хонорар утврђен на основу интерних прописа организатора конкурса.

Право учешћа на конкурсу имају сви аутори који пишу на српском језику и који на вријеме доставе рукопис романа под условом да није никада објављен, како на српском, тако ни на другом језику.

Рок за проглашење најбољег необјављеног романа је 31. мај 2019. године.



1 КОМЕНТАР

Оставите одговор