Чудо: Александар Вучић наружио америчког амбасадора у Србији!?

Предсједник Србије Александар Вучић упитао је амбасадора САД у Београду Кајла Скота зашто Америка уопште прича са Србијом, ако је Влада у Приштини права и гдје и у којем акту то пише.

уторак, октобар 16, 2018 / 17:27

Вучић је поводом Скотове изјаве да је Косово за САД "суверена држава и да тамошња Влада није такозвана", нагласио да му је жао што није био присутан када је амбасадор САД то рекао, као и да је представник Владе Србије, који је био присутан требало да реагује.

Он је навео да би било лијепо да је Скот био пристојан и показао више поштовања према земљи домаћину, али да је његово право да каже шта жели, као и што је право и обавеза Београда да штити државне и националне интересе.

"Реч је о чистом насиљу, правном насиљу, после кога следи и физичко насиље и то је оно што нас брине. Гледаћемо да заштитимо свој народ", рекао је Вучић новинарима у Палати Србије, гдје је присуствовао Трећем самиту министара транспорта и трећем самиту градоначелника главних градова земаља учесница у механизму сарадње Кине и 16 земаља централне и источне Европе.

Осврћући се на изјаву Његове светости патријарха српског Иринеја да се предсједник Србије за Косово и Метохију бори као лав, Вучић је захвалио за лијепе ријечи и истакао да су оне истовремено и обавезујуће.

"Борићу се свим срцем и свом снагом за Србију и будућност нашег народа на Космету", поручио је Вучић.

Он је поновио да је спреман да разговара са свима у потрази за рјешењем и нагласио да, када је о евентуалном разграничењу ријеч, нико на свијету не зна гдје су те границе између Срба и Албанаца на Космету.

"Ми не знамо и нико у свету не зна где су те границе. Ја сам сматрао да је важно да ми то знамо и да имамо мир. Нисмо успели. Грађани сматрају да треба да будемо ни на небу ни на земљи сто година. Ја ћу да поштујем вољу народа", рекао је Вучић.

Он каже да је за преговарачким столом све дозвољено и да ћути када Албанци говоре глупости.

"Албанци повећавају очекивање свог народа. То није озбиљно. Лицемеран је и став међународне заједнице о тобожњој промени граница, а ни они не знају где су. Они кажу `отворићете Пандорину кутију`, а зашто су је они отварали 2008, 2006. и деведесетих година?", упитао је Вучић.

Он каже да је на Србији да се бори за мир, стабилност и безбједност свог народа на Космету и за договор који је још даље него раније.



1 КОМЕНТАР

Оставите одговор