Министарство чита заједно са домаћим књижевним произвођачима

У Републици Српској сутра ће почети кампања "Читајмо заједно" коју спроводе Министарство просвјете и културе и Завод за уџбенике и наставна средства Источно Ново Сарајево, с циљем његовања културе читања.

недеља, октобар 14, 2018 / 19:24

Помоћник министра за културу Тања Ђаковић и руководилац у Заводу за уџбенике и наставна средства Никола Шобат одржаће сутра конференцију за новинаре на којој ће озваничити почетак ове кампање која ће трајати до краја октобра.

У саопштењу из Министарства просвјете и културе наводи се да је циљ кампање "Читајмо заједно" и подршка домаћем издаваштву и богаћење књижних фондова библиотека.

Кампања предвиђа да за сваку КМ коју грађани уложе у куповину књига из одабраних едиција Завода, односно "Златне Сове" и лектире, Министарство уложи исто толико у њихов откуп, с циљем богаћења скромних библиотечких фондова.

Из Министарства додају да ће откупљене књиге у овогодишњој акцији бити поклоњене школским библиотекама у неразвијеним општинама у Републици Српској и школама у општинама Федерације БиХ, у којима је заступљен већи број ученика српске националности.

Конференција за новинаре овој другој за редом кампањи биће одржана у просторијама Министарства, у 9.30 часова.



Оставите одговор