Марија Милић

Марија Милић: Соломонске приче

На страну све лудости и лажи из ове кампање, али утисак протекле седмице ипак је прича о овом бањалучком зету Индијцу на Тргу Крајине.

недеља, септембар 30, 2018 / 14:46

Зар су баш морали и индијског амбасадора у БиХ на крају да увуку у сопствену глупост? Ако се политички баш и запетљало, зар није могло макар новинарски мало школованије?

Изборна кампања, као и сваке године, обилује разним глупостима. И лажима. Али је овогодишња показала сву бесмисленост и дезоријентисаност. И да ништа не вриједи и кад имаш све инструменте у својим рукама, ако немаш људе којима вјерујеш и који знају да раде.

Од приче о 40 страшних британских обавјештајаца који ходају по Бањалуци и Републици Српској и плаше господу, на крају смо добили тужбу, коју је подржао и индијски амбасадор. АТВ као комерцијална кућа има право да објављује све глупости овог свијета, ако има пара да губи на суду, али смо Радио-телевизија Републике Српске сви ми који плаћамо претплату и стидимо се умјесто њих.

Нити једног доказа за било коју од великих, скандалозних прича у посљедњих десетак дана још нема. А дани пролазе.

Зар је могуће да је измишљена прича, а у року од сат времена јавно побијена, једина ствар која се пред крај изборне кампање може пружити као доказ о рушењу Републике Српске? Зар је могуће да уредништво ових телевизија, ако већ политичари томе ништа не знају, може да стане иза такве глупости? Зар је могуће да баш нико од оних који су на ”дај брзо било шта да објавимо” није могао да зна да се ради о човјеку који већ годинама живи овдје, којем је, тако рекоше, супруга у СНСД, и који је прије двије године чак и интервјуисан на Радио-телевизији Републике Српске као изузетно занимљиви појединац?

Иначе, да напоменем господину Соломону, који је најавио тужбу због клевете и угрожавања безбједности, јер је оптужен за шпијунажу и учешће у ”обојеној револуцији” – ако су ове двије телевизијске куће ову пародију објавиле и у информативним емисијама на телевизији, а не само на порталу, поднесите пријаву и Регулаторној агенцији за комуникације БиХ, по основу кршења Кодекса о аудиовизуелним медијским услугама и медијским услугама радија.

Имате тамо дио, као и у Закону о РТРС, у којем се изричито спомиње забрана расизма, а ова сулуда прича то свакако јесте.

А ако, пак, нису објавили на телевизији, него само на порталима, онда су и сами свјесни да је лаж. Јер портали, ни стварни ни лажни, не спадају ни под један закон, осим клевете, па се зато с њима сада млати до бесвијести. Шта год од то двоје било, и једно и друго је за господина Соломона лично, а и за јавност – одлично.

Извињавам се господину Соломону, али претпостављам да се ипак неће наљутити. Предлажем да се у предмет политичка комуникација или, пак, кризно комуницирање убиљежи нови термин за политичку и новинарску дезоријентисаност у изборној кампањи: СОЛОМОНСКЕ ПРИЧЕ.



2 КОМЕНТАРА

  1. Јој Марија, ти ко мало наивно дјетешце.
    Каква црна регулаторна агенција???
    У БиХ колико знам постоје агенције за заштиту институција које раде по налогу и и друга врста за рекетирања привредних друштава опет по налогу.
    Једино да се налогодавца смилује.
    Добро је овај зет и прошао, могли су га на улици линчовати до смрти пензионери највернији зомби гледаоци и гласачи.
    Само да су им у вијестима обећали још по 100 марака по „обавјештајцу“.

Оставите одговор