Министар Богданић се потписује латиницом и пред изборе

И овај изборни циклус већина естрадно паметних политичара своје плакате и другу врсту рекламне галантерије удешава азбуком. Министар здравља Драган Богданић нема чак ни ту потребу.

субота, септембар 22, 2018 / 11:08

Када неко са такве позиције, на позивници за догађај који је тако помно припреман и најављиван, те темпиран пред изборе, допусти себи да се потпише латиницом, онда не само да је немаран према свом изборном резултату.

Ноншаланција којом се то чини, шаље јасну поруку да не само да немамо културну политику, већ ни било какву националну политику уопште. Размишљајте да се неки министар у Загребу потписао ћирилицом и све празне приче ће пасти у воду и направити путоказ ка потпуном довршењу убиства српског писма.

Још која година. Ту смо.



1 КОМЕНТАР

  1. Који појединац у Влади Републике Српске свакодневно пише ћирилицом? Пишу ли судови у РС и органи управе у Влади РС и општинама свакодневно ћирилицом? Само поједини органи пишу ћирилицом, а већи број појединаца се само потписује ћирилицом, Градска управа БЛ углавном латиница, значи већина пише латиницом. Туга једна. Туђе писмо, туђи људи, туђи идентитет, то је политика актуелне власти, а Бога ми и опзиције. Како народ лијепо каже “Бог ти дао а ђаво ти не да“.

Оставите одговор