Ршумовић се одомаћио у Српској: Књижевни сусрети на Козари

Писац за дјецу Љубивоје Ршумовић поручио је данас у Костајници да би сваки писац и велики стваралац требало да се одужи завичају кроз своја дјела.

петак, септембар 21, 2018 / 20:11

"То је дуг оном времену у животу када се формирамо као личност и припремамо за велике ствари у животу. Вријеме проведено у завичају везано је за најљепше успомене и вријеме које памтимо до краја живота", рекао је Ршумовић Срни.

Он је на дружењу са дјецом у Основној школи "Петар Мећава", у оквиру Књижевних сусрета на Козари, рекао да је дјеци понио своје пјесме које су поруке саме од себе и једну нову књигу у којој су текстови из ТВ емисије "Фазони и форе".

Он је рекао да пише за себе, односно за дјецу у људима и људе у дјеци.

"Можда је Душко Радовић крив за то. Он ми је рекао, када је видио прву збирку коју сам му донио, да ће је емитовати у једној емисији за дјецу. Ја сам му ауторитативно рекао да не пишем за дјецу, а он ми је још ауторитативније одговорио: ‘Не знаш ти за кога пишеш’. Та реченица мени је дала слободу да пишем за себе, а публика ће узети оно што мисли да је њено", присјетио се Ршумовић.

Писац је рекао и да непрестано пише, а посљедња пјесма коју је написао и коју ће сутра премијерно читати на Мраковици је пјесма "Десетерци Душку Трифуновићу" из циклуса посвећених пјесама.

Пјесничко подне са Љубивојем Ршумовићем организовала је Народна библиотека "Невенка Станисављевић" Костајница.



Оставите одговор