И Ахметовић антикампању има: Правда за Фату Орловић

Када будем изабран за потпредсједника РС, једна од главних ставки и приоритета, бит ће ми да измјестим цркву из дворишта нане Фате Орловић из Коњевић поља. Гријеше они који мисле да је овдје проблем само незаконито изграђена црква.

петак, септембар 21, 2018 / 23:17

Случај Фате Орловић је парадигма за легализовано отимање бошњачке имовине у ентитету РС, поручио је Садик Ахметовић кандидат Проевропског блока БиХ за предсједника/ потпредсједника РС.

– Једно вријеме постојао је договор са ентитетским властима да се црква измјести. Намјеравам актуелизирати овај договор, обновити га. Од тада је прошло 12. година, али црква и даље стоји у дворишту, без икакве сврхе, осим очигледне провокације једне старице која се вратила у своју кућу и Коњевић поље, сматра Ахметовић.

Он је нагласио да ће наставити преговоре са ентитетским властима, не би ли се спорна црква измјестила из авлије нане Фате, која је за све ово вријеме показала да је велики борац, без обзира на године и терет који носи.

– Само разговором се овај проблем може ријешит, јер је то једини исправан начин рјешавања проблема у БиХ. Фати Орловић одајем истинско поштовање, прво лично. Сви они који не чине ништа да се њен проблем ријеши, нека замисле како би се поставили да су након повратка наишли на сличан проблем на својој земљи. Ова политика ината и игнорисања, која се води преко једне старице, треба престати. Све се може ријешити разговором, па и ово. Жалосно је да нико од досадашњих представника Бошњака из РС није активно и константно тражио риешење овог проблема, већ само гледали да се међу повратничком популацијом позиционирају што боље, нагласио је Садик Ахметовић.



Оставите одговор