ММФ дошао код Тегелтије по своје

Министар финансија, др Зоран Тегелтија, одржао је данас састанак са делегацијом Међународног монетарног фонда у БиХ, коју су чинили бивши Шеф Мисије ММФ-а за БиХ, господин Надим Илахи, новоименовани Шеф Мисије ММФ-а за БиХ, господин Мартин Петри и Резидентни представник Међународног монетарног фонда у БиХ, господин Франциско Пароди.

среда, септембар 19, 2018 / 21:01

Министар Тегелтија упознао је Делегацију ММФ-а са макроекономским кретањима и фискалним показатељима за првих осам мјесеци 2018. године, те са досадашњом реализацијом политика Владе Републике Српске у 2018. години.

Представници ММФ-а су изразили задовољство оствареним резултатима, посебно истичући да су политике Владе Републике Српске у потпуности у складу са циљевима и мјерама из Писма намјере и Програма економских реформи.

Министар Тегелтија презентовао је Делегацији ММФ-а и планове Владе Републике Српске у вези са реализацијом политика до краја 2018. године, те планове везане за динамику усвајања кључних докумената Републике Српске за 2019. годину, односно Буџета Републике Српске и Програма економских реформи Републике Српске.

С обзиром да је основни циљ ове посјете био да Делегација ММФ-а представи новоименованог Шефа Мисије ММФ-а за БиХ, господина Мартина Петрија, Министар Тегелтија се посебно захвалио господину Надиму Илахију, за сву помоћ и стрпљење које је имао као Шеф Мисије ММФ-а за БиХ, посебно имајући у виду економске, фискалне и политичке изазове са којима се БиХ сусретала у претходном периоду.



Оставите одговор