Пандуревићка у Санкт Петерсбургу о мајчинству, демографији и младима

Потпредсједник СДС Александра Пандуревић изразила је наду да ће БиХ пресликати законе Руске Федерације, која је, како је истакла, последњих 15 година учинила много на политици родне равноправности, али и јачању улоге мајчинства и побољшању услова за јаку наталитетну и политику младих.

четвртак, септембар 20, 2018 / 12:42

"Надам се да ће и БиХ у своје законодавство пресликати руске законе који су довели до брзог побољшања демографске слике, већег станадарда породица и бољих услова за младе", истакла је Пандуревићева, која у Санкт Петербургу учествује у раду другог Евроазијског форума жена.

Пандуревићева је истакла значај потребе унапређења положаја жена у друштвеном, политичком и економском смислу, саопштено је из СДС.

"Није довољно имати стратегије које укључују равноправност жене, него је потребно свакодневно радити на њиховој истинској равноправности. Савремена жена носи велики терет и потребно је оснажити њену улогу у свим областима друштва, али и ојачати економски статус", рекла је Пандурвићева, која је и шеф Клуба посланика СДС у Представничком дому парламента БиХ.

Пандуревићева на форуму учествује на позив предсједника Савјета Федерације руског парламента Валентине Матвијенко.



Оставите одговор