Иванић и Шаровић: Лавров добродошао и у Сарајево и у Бању Луку

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је данас да је предвиђено да се министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров сутра у Сарајеву састане са члановима Предсједништва.

четвртак, септембар 20, 2018 / 12:38

"Драго ми је што Лавров иде и у Бању Луку и што ће тамо разговарати са представницима власти Републике Српске", рекао је Иванић новинарима у Сарајеву.

Иванић је подсјетио да ово није прва посјета Лаврова и додао да има врло добре односе са њим јер се сусрећу на различитим међународним скуповима.

"У потпуности сам увјерен да ће то бити пријатељска посјета", каже Иванић.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић рекао је да је Лавров добродошао и у Сарајеву и у Бањој Луци.

"Русија је пријатељ БиХ, а и БиХ у Русији види пријатељску земљу", истакао је Шаровић.

Шаровић није могао потврдити да ли ће Лавров имати састанак са члановима Савјета министара, али је рекао да би се радо одазвао позиву на састанак са њим.

"Са овако важном личношћу на глобалном нивоу има се шта разговарати", констатовао је Шаровић и додао да би покренуо питање повећања извоза из БиХ у Русију, посебно хране.

Иванић и Шаровић присуствовали су у Сарајеву 11. регионалној конференцији Бизнис-плуса, која је окупила привреднике и пословне људе из БиХ, Србије, Хрватске и Македоније.



Оставите одговор