Видимо се у септембру: Косовско питање на чекању

Европска комисија саопштила је данас да ће Београд и Приштина одредити теме разговора о нормализацији међусобних односа на састанку у септембру, у оквиру дијалога, док ЕУ само посредује.

четвртак, август 16, 2018 / 20:56

Портпарол Европске комисије Карлос Мартин рекао је у Бриселу да су се председник Србије Александар Вучић и предсједник самопроглашеног Косова и Метохије Хашим Тачи, сагласили да интензивирају дијалог и да се састану у септембру.

Мартин је ово рекао одговарајући на питање новинара да ли би промјена граница могла да буде једна од тема предстојећег састанка предсједника Србије Александра Вучића и предсједника самопроглашеног Косова Хашима Тачија у септембру.

Он је подсјетио да су се Вучић и Тачи сагласили да интензивирају дијалог и да се састану у септембру, те да су имали продуктиван разговор о оквирима споразума о свеобухватној, трајној нормализацији односа, преносе београдски медији.

"Трајно рјешење значи одрживо и реалистично рјешење у складу са међународним правом", рекао је Мартин.

Према његовим ријечима, дијалог уз посредовање ЕУ требало би да подстакне сарадњу двије стране и да им помогне у напретку на европском путу и унапређењу живота грађана.



Оставите одговор