Шифра Превлака: Кад се Селаковић сјети Добрице Ћосића при продаји земље

Генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић каже да се више не смије чекати са рјешењем питања Косова и Метохије, као и да се Александар Вучић залаже за рјешење којим ће се избјећи рат у будућности.

петак, август 10, 2018 / 16:42

Селаковић наглашава да је о разграничењу, које је Вучић навео као могуће рјешење за Косово и Метохију, говорио још Добрица Ћосић прије 26 година када је био предсједник СР Југославије.

"То само говори колико је овај проблем дуготрајан, озбиљан и комплексан, а нисмо успели да га решимо на друге начине када смо били много јачи", рекао је Селаковић за РТС, подсјетивши да ово није први пут да Вучић говори о разграничењу.

Поводом реаговања западних земаља за које граница постоји још од 2008. године и које сматрају да овакво рјешење може дестабилизовати регион, Селаковић каже да је једини проблем то што предсједник Србије неће да прихвати да је Косово и Метохија независно "у овим границама у којима нам се намеће".

"А, притом се бори да свако добије више, од Српске православне цркве до сваког човека, да ли он живи у Штрпцу, Клокоту, Ранилугу, Грачаници, или у Метохији", истакао је Селаковић.

Када је ријеч о онима чији је став да треба чекати, Селаковић пита – шта да чекамо?

"Прошла су времена када је време радило за нас. Опцију `Б`, односно опцију чекања проверили смо претходних 19 година, јер смо чекали да нам неко други донесе решење. Председник Вучић се залаже за решење које избегава сваки рат у будућности, да нам сачува образ, достојанство, да свакоме одговори храбро како је одговорио за `Олују`, а да подметне себе, а не жртвује нашу децу", каже Селаковић.

Поводом оцјена да је ово повољан тренутак, будући да администрација америчког предсједника Доналда Трампа другачије гледа на ово питање, Селаковић каже
да "ствари нису исте као што су некада биле", као и да није у стању да процјењује игру тако великих играча као што су САД, које су изузетно важан фактор у рјешавању овог проблема.



Оставите одговор